A világ legbiztonságosabb implantátumai

A mellimplantátum beültetése hosszú időre szóló döntés. A szervezetbe ültetett idegen anyag évekig, évtizedekig marad bent, emiatt fontos, hogy a vele és műtéttel kapcsolatos információk mindig rendelkezésre álljanak. Ezt az információt az implantátum egyedi azonosító száma, valamint a beütetéskor kiállított adatlap és garanciajegy tartalmazza, amit a műtét után kiadnak a páciensnek illetve általában az orvosnál is megőrzése kerül annak másolata. Ez az azonban gyakran nem így valósul meg.

Világszerte ismert tény, hogy az implantátum beültetésen átesett páciensek 8%-a 5 évvel a műtét után már nem rendelkezik a mellékelt dokumentációval, anélkül pedig a testükben lévő eszközről semmiféle információjuk nincsen. Bármilyen probléma, de akár egy egyszerű implantátum csere esetébe is csak a beültetett anyag műtéti eltávolításával lehet hozzájutni ezekhez a specifikus adatokhoz.
Ezt a technikai nehézséget küszöböli ki a legújabb fejlesztés, az Establishment Labs által gyártott Q Inside Technology alapján készült mellimplantátum. Ez az anyag egy ún. passzív RFID rádiófrekvenciás mikrotranszpondert tartalmaz, amibe kódolják az implantátumra vonatkozó adatokat. Ezek az adatok pedig egy külső olvasóval a testen kívülről leolvashatók szükség esetén, tehát az implantátum beazonosítására nincs szükség műtétre abban az esetben sem, ha nem állnak rendelkezésre írásos dokumentáció. Ezt egy elektronikus szériaszámmal helyettesítik.


A kód kizárólag az implantátumra vonatkozó szériaszámot tartalmazza, a páciensről nincs adat. A beültetést végző orvos vagy maga a páciens tudja regisztrálni a személyes adatokat egy szigorúan bizalmasan kezelt gyári adatbázisba, ahonnan szükség esetén visszanyerhető. Harmadik személy nem férhet hozzá.


Maga az implantátum a legfejlettebb technológiával készül és több, áttörést hozó ötletet valósít meg. Ilyen pl. az implantátum falában lévő szivárgásgátló biztonsági réteg megfestése, hogy a sebész behelyezés előtt ellenőrizni tudja a réteg épségét. Más implantátumokban is megvan ez a réteg, azonban nem ellenőrizhető, mert a burokkal egyező színű. További részletes információkért kérjük tekintse meg a prospektust itt.
A biztonságot nem csak a technikai újításokkal lehet fokozni. A Motiva QInside implantátum még egy lépéssel a versenytársak előtt halad, mégpedig egy speciális biztosítás terén.


Más gyártók a termékük meghibásodása esetén ingyenes csereimplantátumot biztosítanak 10 éven belül, általánosságban a szükséges műtéthez anyagi hozzájárulást nem vállalnak.
Van olyan is, amelyik a szükséges műtéthez anyagi hozzájárulást is meghirdetl. Ez elméletben szépen hangzik, azonban a gyakorlatban igen bonyolultan, gyakorlatilag sehogy nem működik. A felelősségvállaláshoz első műtétben el kell távolítani a hibás implantátumot, visszaküldeni a gyárnak, aki bevizsgálja a saját termékét és vagy elismeri a gyártási hibát, vagy nem. Tapasztalatunk szerint eddig még nem volt példa az elismerésre, a szokásos válasz, hogy behelyezéskor a sebész sértette meg az anyagot.
A Motiva QInside implantátum az általános cseregarancián felül az angol Lloyd’s biztosítótársaságl speciális biztosításával is rendelkezik. Ez anyagi fedezetet nyújt az esetleges szükséges műtéthez is az ingyenes csereimplantátumon kívül. Minden ilyen implantátumot viselő hölgy automatikusan rendelkezik ezzel a biztosítással az első évben, utána tetszés szerint hosszabbítható.

Az elektronikus szériaszámmal ellátott implantátumok elsőként nálunk rendelhetőek!

Videó a külsőleges, elektronikus azonosítás folyamatáról (kattintson a képre a lejátszáshoz):

Töltse le tájékoztatóinkat a borítókra kattintva!

Kapcsolatfelvétel
Név:
E-mail:
Telefon:
Hírlevél