Az ajkak formájának és nagyságának az emberiség már régóta igen nagy jelentőséget tulajdonít. Ami annak köszönhető, hogy a száj arcunk meghatározó része. A mosolyról nem is beszélve. A száj rengeteget elárul rólunk és ezt már őseink is tudták. Nem véletlen, hogy számos primitív törzs a világ minden táján kísérletezett és kísérletezik mind a mai napig a legkülönfélébb anyagok ajakba való bejuttatásával, amiknek ugyan nem mindig az ajakfeltöltés a céljuk, de az alanyok mindenképpen a másik nem tetszését kívánják elnyerni a beavatkozás által. Általában a kezdetleges ajaknagyobbítási módszerek is szépészeti beavatkozásnak tekinthetők olyan szempontból, hogy valamiféle ideálisabbra, szebbre való törekvés szüli őket. Mert a szépség egyben termékenységet is jelent.

A szépség és az ápoltság mai modern társadalmunkban igen fontos szerepet tölt be. Így érthető, hogy sokan kívánják lassítani, finomítani az öregedés előrehaladtát. Az öregedés talán legszembetűnőbb, mondjuk úgy tünete, vagyis jele a zsírszövet csökkenése, atrófiája. Mint ahogy az egész testben, úgy az arcon is, sőt az ajkakban is végbemegy a folyamat. Ez az ajkak nagyságának csökkenéséhez vezet, amit csak úgy lehet orvosolni, ha a hiányzó szövetet valamilyen anyaggal pótolják. Tehát ajakfeltöltést végeznek.

A 20. század hajnalán a legtöbben paraffin-injekcióval kísérleteztek, ami sajnos elkeserítő mellékhatásokat okozott és a várt eredményt sem sikerült vele elérni. Azonban már egészen korán megpróbálkoztak szilikon befecskendezéssel is, mely minden szempontból kielégítő eredményeket hozott. A ’60-as években kis időre betiltották a szilikon ilyen célú használatát, de a döntést hamar visszavonták, mert kiderült, hogy az anyagnak nincsenek káros mellékhatásai. Ajakfeltöltésre az orvosok ma már legtöbbször kollagént használnak. Bár a legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy az utóbbinál is hatékonyabb a hialuronsavas ajakfeltöltés.

Kapcsolatfelvétel
Név:
E-mail:
Telefon:
Hírlevél