Ajakvastagítás, ráncfeltöltés

Ajakvastagítás, ráncfeltöltés árak, képek megtekintéséhez kattintson ide!

Ajakfeltöltés történetének rövid vázlata

Hialuronsavas ráncfeltöltés történetének rövid vázlata

Tájékoztató az ún. feltöltéses (ráncfeltöltés, arcfeltöltés és szájfeltöltés) kezelésekről, vagyis az arcfiatalításról


Az eljárás egyszerű: lényege, hogy a bőrbe, vagy a bőrréteg alá egy speciális anyagot juttatunk be injekciózással, mely a ráncok alatt elterülve kiemeli azokat, s így jól láthatóan kisimul a bőrfelület. Ráncok simítása mellett ugyanezzel az eljárással a keskeny ajkak is megvastagíthatóak, valamint az arckontúr is módosítható. A kezelés csupán néhány percet vesz igénybe, s azonnal látható eredménnyel jár.

A ráncfeltöltés, feltöltéses kezelés mely esetekben ajánlott?

- ajakvastagítási, ajakformálási igény esetén
- a homlokráncok, valamint a szemöldök környéki ráncok eltűntetése érdekében
- alsó- és/vagy felsőajak körül található apróbb ráncok eltűntetése érdekében
- besüppedt hegek kiemelésére
- az arckontúr, a járomív, valamint az áll hangsúlyosabbá tételére
Fontos megjegyezni, hogy a befecskendezendő anyagok csupán átmeneti eredményt biztosítanak, a kezelés fél-, legfeljebb egy évente megismételendő!

A ráncfeltöltésre használt anyagok típusai:

- kollagén,
- hialuronsav alapú anyagok,
- tejsav-származékok,
- dextránszármazékok,
- felszívódó poliakrilamid vegyületek (nem javasolt)
Az anyagok hatása igen változó lehet, néhány hónaptól akár 5 évig is eltarthat. Előnyös tulajdonságuk, hogy a lebomlás utáni komplikáció esélye igen csekély. Hátrány lehet, hogy az eredmény folyamatos fenntartásának érdekében a kezelést a befecskendezett anyag milyenségétől függően időnként meg kell ismételni.
Terápiás javaslatunk elsősorban a kisebb, felszínesebb ráncok eltűntetése, valamint az ajakformálás.

Tartós, akár évtizedekig hatástartó készítmények

Ide tartoznak, a PMMA, a HEMA, és a poliakrilamid. A hatásmechanizmus lényege, hogy felszívódásuk során ezek az anyagok a környező szöveteket rostképzésre serkentik, emellett a nem felszívódó komponens térfogatnövelőként viselkedik.
Ezeknél az anyagoknál a túlkorrekció problematikus lehet, ezért először alulkorrigálunk, s amennyiben még nem érte el a kezelés a kívánt hatást, az első beavatkozástól számított 3 hónap elteltével kiegészítő kezelést hajtunk végre.

A ráncfeltöltés, ajakfeltöltés menete

A kiválasztott anyagot egy nagyon vékony tű segítségével beinjekciózzuk a kezelésre szoruló bőrfelületbe, vagy az alatta lévő rétegbe. Felületes ráncok esetében egy erre a célra szolgáló speciális krémmel érzéstelenítjük a területet. Az érzéstelenítés injekciós érzéstelenítő blokáddal történik a mélyebb redők kezelésekor, illetve ajakformáláskor. A kezelés időtartama mindössze 10-20 perc. Az eredmény közvetlenül a kezelés után még nem válik láthatóvá, hiszen a szúrás eredményeképpen kialakult duzzanat ezt nem teszi lehetővé (ez ajakvastagításnál jellemző igazán). A duzzanat 2-3 nap alatt felszívódik, s akár 30-40%-kal is csökkenhetnek a méretek (ezért a látvány ebben az időszakban megtévesztő lehet).
A kezeléseket követően előfordulhat kisebb duzzanat, bőrpír, kismértékű deformáltság, enyhe fájdalom, esetleg a bőr enyhe elszíneződése. A felsorolt tünetek 2-3 (maximum 3-4) nap alatt elmúlnak. Ajakvastagítást követően a végleges eredmény nagyjából 1 hét múlva válik láthatóvá, addig enyhébb egyenetlenségek lehetnek az ajkakon.

A beavatkozások kockázatai

A felsorolt anyagok bármelyikét is alkalmazzuk, allergiás reakció léphet fel. Ez duzzanattal, bőrvörösséggel, érzékenységgel járhat. A bőr saját baktériumai is okozhatnak ilyen tüneteket az injekciós szúrás nyomán esetleg kialakuló fertőzés miatt. Megfelelő utókezeléssel e komplikációk kiválóan kezelhetők. Ritkán előfordulhat, hogy tapintható csomó keletkezik az anyag helyén, elenyésző esetben évekkel a kezelést követően. E csomó rendszerint nem látható, de az ajkakon zavaró lehet, ezért súlyosabb esetben elkerülhetetlenné válhat a sebészi eltávolítás. Amennyiben a páciens elszenvedője volt egy herpeses kórelőzménynek, megvan az esélye, hogy a tűszúrás újabb hasonlót indukál. A lebomló, tehát nem végleges eredménnyel járó anyagok beadása után lehetséges, hogy a készítmény gyorsabban szívódik fel, mint az várható volna (ennek okai egyéni kötőszöveti sajátosságok lehetnek).

A kezelés utáni időszakra vonatkozó tanácsok

A kezelésen átesett területet néhány napig pihentetni kell, masszírozás, kozmetikai kezelés, krémek, kenőcsök alkalmazása tilos. Kerülni kell a túlzott mimikát, a sok beszédet, az erős rágást. Napozás, szoláriumozás ugyanúgy ártalmas lehet, mint a hőingadozás, amíg a bőrpír meg nem szűnik.

Mely esetekben nem javasolt a kezelés?

- amennyiben a páciens allergiás a hatóanyagra
- bőrbetegségek, vagy herpes esetén
- súlyos allergiás kórképek esetén
- autóimmun-betegségben szenvedők esetében
- véralvadásgátló készítmények szedése esetén

Ajakvastagítás, ráncfeltöltés árak, képek megtekintéséhez kattintson ide!

Ajakfeltöltés történetének rövid vázlata

Hialuronsavas ráncfeltöltés történetének rövid vázlata

Kapcsolatfelvétel
Név:
E-mail:
Telefon:
Hírlevél