Arcplasztika

Arcplasztika árak, képek megtekintéséhez kattintson ide!

Arcplasztika történetének rövid áttekintése

Arcplasztika

Kifejezetten látványos ráncosodással járhat a nyak, valamint az arc bőrének öregedése. Ez a folyamat szintén pszichés zavarokhoz vezethet. A műtéti eljárás során visszaállítjuk a fiatalos megjelenést, mely a közérzetet döntő mértékben javítja.

Az arcplasztikai műtét

A beavatkozást helyi érzéstelenítésben hajtjuk végre. Az operáció több órát is igénybe vehet a gondos preparálás érdekében, így a nyugtató injekció beadása elkerülhetetlen. A metszés a lehető legkevésbé feltűnő helyen, a hajas fejbőrnél kezdődik. A fül előtti szakaszon indul, onnan visszakanyarodik a fül mögé, majd a tarkó táján újra a hajas fejbőrön halad, többségében tehát nem feltűnő területeken. A beavatkozás célja, hogy az arc és a nyak bőrét felreparálás után megfeszítsük, s eltávolítsuk az így feleslegessé vált bőrszakaszt. Plasztikai varrattal zárjuk a sebeket, majd szoros kötést helyezünk fel.

Teendők a műtét után

Mivel a beavatkozás igen nagy területen történik, így ott duzzanat, elszíneződés tapasztalható egy ideig, melyre a páciensnek fel kell készülni. A szem is megduzzadhat, ezért szemcsepp használata, valamint borogatás ajánlott. A műtétet követő megfigyelési idő után a páciens kísérő felügyeletével hazaengedhető. Az otthoni ápolás és a felügyelet megszervezése, valamint az utasítások pontos betartása a pácienst terhelik.

Lehetséges szövődmények

Szövődmények, mint minden orvosi beavatkozás esetében, így ennél a műtétnél is felléphetnek. Ilyenek közül a két leggyakoribb az utóvérzés és a gyulladás. E két szövődmény azonban az orvostudomány fejlettségének köszönhetően igen ritka, s amennyiben mégis fellépne utóvérzés, vagy gyulladás, kezelésük ma már megoldható.
Arc és nyakplasztikai műtéteknél egy specifikus és igen ritka szövődmény léphet fel, ha a preparálás során az orvosi műszer ideget érintett. Ebben az estben átmeneti zavar lehetséges az arc mimikai izmainak működésében. Legsúlyosabb esetben az arcideg véglegesen sérülhet, ennek következménye féloldali arcbénulás lehet.
A sebek gyógyulását ritkán nehezítik zavarok. Ha mégis, ez ritkán feltűnő. A fül mögötti területen előfordulhat sebszétválás (ez többnyire túlsarjadt heg formájában mutatkozik).

A gyógyulás időtartama

Ha a műtét során bevérzés keletkezett, ez 1-2 hét alatt felszívódik. A szorító kötés eltávolítására 1 hetet kell várni, míg a varratokéra 2 hetet. A kívánt eredmény 6 hét múlva válik láthatóvá. Az évek további múlásával a ráncok ismét megjelenhetnek, de kisebb mértékben, mint a műtét előtt, s a ráncosodás folyamata is hosszabb időt vesz igénybe.

Arcplasztika árak, képek megtekintéséhez kattintson ide!

Arcplasztika történetének rövid áttekintése

Kapcsolatfelvétel
Név:
E-mail:
Telefon:
Hírlevél