Fülkorrekció

Fülplasztika történetének rövid ismertetője

Fülplasztika árak, képek megtekintéséhez kattintson ide!

A fülkorrekció menete

Az operáció helyi érzéstelenítésben, gyermekeknél altatásban történik. Az injekció beadása feszítő-szúró fájdalmat okoz, ám a fülkagyló elérzéstelenedésével a kellemetlen érzés pillanatok alatt megszűnik. A páciens a műtét során fájdalmat nem érez, csupán tapasztalja, hogy a területen munka folyik. A beavatkozást végző orvos és a páciens között folyamatos a kommunikáció. A műtét során a fülkagyló hátsó szakaszán, nem feltűnő helyen vezetett metszésen keresztül a fülkagyló porcos vázát megfelelő méretűre és formájúra alakítjuk, majd a kialakított helyzetben rögzítjük a szervet, végül a bőrmetszést zárjuk. A beavatkozás végeztével felkerül egy nyomókötés.

Műtét utáni teendők

Az érzéstelenítő hatása néhány órán át tart, majd fokozatosan visszatér az érzés és a fájdalom is, azonban a szokásos fájdalomcsillapítókkal (Algopyrin, Donalgin, Antidolor) kezelhető a kellemetlenség. A nyomókötést 4 hétig kell viselni, mivel a cél, hogy a fülkagyló az operációnál kialakított helyzetben rögzüljön, s végül így hegesedjen. A beavatkozás utáni megfigyelési idő leteltével a páciens kísérőjével hazamehet. A további otthoni ápolás megszervezése, valamint az utasítások betartása a műtöttre hárul. A továbbiakban rendszeres kontroll-vizsgálatokat tartunk, a legfontosabb tennivalókat ekkor mondjuk el. A varratok eltávolítására 14 napot kell várni.

Lehetséges szövődmények fülkorrekció esetében

Mint minden orvosi beavatkozás, így a fülkorrekció esetében sem zárható ki száz százalékosan valamennyi szövődmény előfordulásának esélye. E szövődmények egészségügyi és esztétikai jellegűek is lehetnek.

Egészségügyi szövődmények

A helyi érzéstelenítő injekció mellékhatása néha rosszullét, émelygés, hányás, szapora szívverés formájában jelentkezhet. A műtéti heg leggyakrabban szép vonalszerű formában alakul ki, de ritkán előfordulhat sebszétválás, sebgennyedés, utóvérzés, esetleg kóros hegburjánzás is. Mivel a fülkagyló porcának igen rossz a vérellátása, fülplasztikai műtétek esetében a legnagyobb kockázat a porcos állomány elhalása.

Esztétikai szövődmények

Előfordulhat minden igyekezetünk ellenére is, hogy a két fülkagyló között minimális formai, vagy méretbeli különbség marad.

Gyógyulási kilátások

A fül végleges formáját csak néhány hét elteltével nyeri majd el. A varratok eltávolítása után, alváshoz további négy hétig rugalmas fejpánt viselését ajánljuk. A műtétet követő napokban általános fájdalomcsillapító alkalmazása javallott.

Fülplasztika árak, képek megtekintéséhez kattintson ide!

Fülplasztika történetének rövid ismertetője

Kapcsolatfelvétel
Név:
E-mail:
Telefon:
Hírlevél