Hasplasztika árak, képek megtekintéséhez kattintson ide!

Hasplasztika történetének rövid áttekintése

„Szép az, ami érdek nélkül tetszik.” - Immanuel Kant

Elégedetlen hasa formájával? Szégyelli magát a strandon? Hasát újra feszesnek szeretné látni?

Elhízás, elhízás utáni fogyás, terhesség végett kialakult módosulások és műtéti beavatkozások okozzák legtöbbször a hasfal elváltozásait. Az így lokálisan kialakult bőrszakasz, valamint zsírfelesleg az esztétikai és pszichés problémák mellett gerincbántalmakat és az összefekvő bőrterületeknél bőrbetegségeket is okozhat.

A hasplasztikai műtét

A beavatkozás célja a hasfalon keletkezett elváltozások helyreállítása és az esztétikai problematika megszűntetése. A procedúra a has területén végzett műtéteket foglalja magába a bőr, a zsírszövet és a hasfal szakaszait érintve. A műtéti metszés észrevétlen helyen fut, a két csípőtövist összekötve, a szeméremdomb feletti területen ívelt vonalban halad. A megereszkedett, striás bőrfelületet az alatta lévő zsírszövettel együtt eltávolítjuk. Ha egyenes hasizmok közötti tágulást, vagy hasfali-, esetleg köldöksérvet észlelünk, természetesen ellátjuk azt. Végül a köldököt eredeti helyén rögzítjük. A seb zárása több rétegű plasztikai varrattal történik. A beavatkozás végeztével nyomókötést és fűzőt helyezünk a területre.

Kinek ajánlható a hasplasztikai műtét?

Amennyiben elégedetlen hasa formájával, s ez már pszichés zavarokat is okoz, ebben az esetben a hasplasztikai műtét a legjobb döntés!

Kíváncsi rá, hogy alkalmas lenne-e hasplasztikai műtétre?

Jelentkezzen hasplasztika konzultációra!

Hasplasztikai műtét utáni teendők

Az operáció után felhelyezett nyomókötést, vagy fűzőt 4-6 hétig kell viselni. A seb begyógyulásának ideje szövődménymentesen 2 hét. A beavatkozást követő megfigyelési idő lejártával a páciens hazabocsátható kísérőjének felügyeletével. Az otthoni ápolás megszervezése, valamint az általunk meghatározott teendők elvégzése, tanácsaink betartása a páciensre hárul. Természetesen további kontrol-vizsgálatokat végzünk, ezek alkalmával mondjuk el aktuális utasításainkat, a varratok eltávolítása is ekkor történik.

Lehetséges szövődmények hasplasztikai beavatkozást követően

Egy orvos sem garantálhatja a hasplasztikai műtét utáni szövődménymentességet! Előfordulhat utóvérzés és gyulladás, de a modern orvostudománynak köszönhetően erre igen csekély az esély, előfordulásuk esetén viszont jól kezelhetők a tünetek.
Fontos megemlíteni az esetleges szövődmények között a savóképződést, a műtét folyamán elszenvedett vérveszteség okozta gyengeséget, aluszékonyságot. Ugyanígy előfordulhat sebfertőzés, valamint érzészavar - a felületes bőridegek sérülése végett. Későn jelentkező szövődmény lehet a hipertófiás, vagy keloidos heg.

Hasplasztikai beavatkozást követő gyógyulási kilátások

A műtétet követő napon a páciens már felkelhet, ez alkalommal történik a kötéscsere és a drainek eltávolítása. Teherbírását nagyjából két hét pihenés után nyeri vissza a műtött. A letapadást elősegítendő, nagyjából 4-6 hétig még viselni javallott a haskötőt.

Kétségei merültek fel a hasplasztikai műtéttel kapcsolatban? Rengeteg kérdése volna?

Ha feliratkozik klinikánk hírlevelére, 5 héten át minden felmerülő kérdésére választ kap majd az hasplasztikai műtéttel kapcsolatban!

Hasplasztika árak, képek megtekintéséhez kattintson ide!

Hasplasztika történetének rövid áttekintése

Témák:

Kapcsolatfelvétel
Név:
E-mail:
Telefon:
Hírlevél