Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás képek megtekintéséhez kattintson ide!

Mellnagyobbítás árak megtekintéséhez kattintson ide!

Mellnagyobbítás rövid története

Külseje tökéletes, csupán a melleivel elégedetlen?

A mell évezredek óta a női vonzerő szimbolizálója. A gyengébbik nem azon testrésze, mellyel élete során bevalltottan, vagy sem – minden nőnek idővel esztétikai problémái lesznek.

A válasz: a mellnagyobbítás! Kinek ajánljuk?

Ha kicsinek, fejletlennek találja mellét, esetleg a már említett problémák bármelyike miatt (bőr megnyúltsága, szülés utáni alakváltozások, a mellek közötti asszimetria) akadályokba ütközne a társas életben, vagy akár az önértékelésben, a legjobb eredménnyel kecsegtető megoldás a mellplasztika.

Álmodozás helyett mellnagyobbítás

A mellplasztikai műtétek kategóriájának ma már messze kiemelkedően legnépszerűbb beavatkozás-típusa a mellnagyobbítás. Rengeteg nő dönt álmodozás helyett a mellnagyobbítás mellett.

A mellnagyobbítás menete: a beavatkozásról

A mellnagyobbítást minden esetben kivizsgálás előzi meg, Az operációt altatott páciensen végezzük, ritkább esetben alkalmazunk helyi érzéstelenítést is. Az előzőleg kiválasztott méretű implantátum a mellizom, más esetben a mirigyállomány alatti részen kerül beültetésre. A műtéti beavatkozás mellnagyobbításnál három irányból lehetséges: egy nagyjából 4 cm-es metszésből a bimbóudvaron át; az emlő alatti redőben; illetőleg a hónaljárok felől. A bőr zárását minden esetben plasztikai varrattal végezzük.

A mellnagyobbítás során használandó implantátumokról

Formájukat tekintve gömbcikk-, vagy valódi női emlőformát utánzó anatómiai implantátumokról beszélhetünk, melyek sima-, illetve texturált (érdesített) felületű változatban is elérhetőek. A mellnagyobbításra szolgáló implantátumokat már az 1960-as évektől fogva fejlesztik. Anyaguk végeredményben sűrű szilikongéllel, folyékony szilikonnal (e két változatot zselés implantátumoknak nevezzük), vagy sóoldattal töltött zsákocskák.

Motiva implantátum
Natrelle implantátum

Mellnagyobbítás után: melyek a legfontosabb teendők mellnagyobbító műtétet követően

Az operációt követően egy külön erre a célra kifejlesztett speciális melltartót kap a páciens, melyet 6 hétig javallott viselni. A szoros melltartó viselésének célja, hogy megfelelően rögzüljön az implantátum a kívánt eredmény érdekében. A varratok eltávolítása 2 hét után történik. A mellnagyobbító műtétet követően 2-3 hétig feszítő érzést tapasztalhat a műtött, ám ez a zavaró feszülés a negyedik hétre rendszerint megszűnik. A páciens mind a súlytöbbletet, mind pedig a feszülést megszokja.
A mellnagyobbító műtétet közvetlenül követő megfigyelési idő (az altatás utáni éjszaka) leteltével a páciens kísérő felügyeletével hazamehet. Valamennyi utasításunk betartása és az otthoni ápolás megoldása a műtöttre hárul. A mellnagyobbítás után rendszeres kontroll-vizsgálatokat tartunk, melyek során felhívjuk a figyelmet az aktuális teendőkre. Ilyen fontos momentum például a mellnagyobbítás utáni rendszeres masszírozás megkezdése, annak megfelelő módja. Erre azért van szükség, hogy elkerüljük a capsulaképződést. Fontos, hogy a páciens a mellével és az implantátummal kapcsolatos valamennyi, a szokásostól eltérő eseményről (baleset, sérülés, erőteljes nyomás) értesítse orvosát!

A mellnagyobbítás kockázatai

Mint valamennyi sebészeti beavatkozás, a mellnagyobbítás is járhat szövődményekkel, melyekkel a páciensnek tisztában kell lennie, s azok eshetőségét el kell, hogy fogadja. Tudatosodnia kell, hogy az implantátum nem tart a páciens élete végéig. A műtét körülményeitől, a páciens egyéni döntéseitől, hozzáállásától és anyagi helyzetétől, valamint az implantátum típusától is függ annak élettartama. Protézist az orvostudomány jelenlegi állása szerint teljes kockázatmentességgel nem lehet alkalmazni.
A mellnagyobbítás során beültetett implantátum fajtáját tekintve különbözőek lehetnek a komplikációk. Íme néhány, melyek közül kis százalékban akármelyik előfordulhat:

- capsula-zsugorodás (tokzsugorodás)
- kilyukadás, tónusvesztés
- gél szivárgás
- fertőzés
- egyéb szövődmények

A mellnagyobbítást követő hónapok

A mellnagyobbító műtét utáni hónapokban a közvetlen napsugárzást kerülni, a szoláriumhasználatot mellőzni kell a műtéti hegek megfelelő ütemű gyógyulásának érdekében. Sportolni sem ajánlott, hiszen e korai szakaszban még elmozdulhat az implantátum. Az emlő kívánt, végleges formáját csupán hónapokkal a műtét után nyeri el, hiszen a szervezetnek ennyi idő szükségeltetik ahhoz, hogy megfelelően befogadja az implantátumot. Az új helyzetet, a megváltozott testrészt természetesen nem lehet megszokni egyik napról a másikra, így ehhez is nagyjából ennyi idő szükségeltetik.
Meg kell jegyezni, hogy a természetes mellhez hasonlóan a mellnagyobbításon átesett testrész is megereszkedhet. Ez elkerülhetetlen. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy amennyiben a páciens eltávolíttatja a beültetett implantátumot, a mell már nem nyeri vissza műtét előtti formáját, így a korrekciós operáció ebben az esetben szinte elkerülhetetlen. E korrekciós beavatkozás azonban további hegekkel jár.

Ha úgy döntött, érdekli a mellnagyobbító műtét, s kíváncsi, hogy alkalmas-e mellnagyobbításra, jelentkezzen konzultációra!

Mellnagyobbítás képek megtekintéséhez kattintson ide!

Mellnagyobbítás árak megtekintéséhez kattintson ide!

Mellnagyobbítás rövid története

Kapcsolatfelvétel
Név:
E-mail:
Telefon:
Hírlevél