Orrplasztika történetének rövid áttekintése

Orrplasztika árak, képek megtekintéséhez kattintson ide!

Magamat kigúnyolom, ha kell. De hogy más mondja, azt nem tűröm el!" (Cyrano de Bergerac)

Problémái vannak orrának méretével, vagy formájával?

Segítségünkkel visszanyerheti önbizalmát!

Kinek ajánljuk az orrplasztikai műtétet?

Az orrplasztikai műtétet rendszerint helyi érzéstelenítésben hajtjuk végre, ám altatásban is lebonyolítható a beavatkozás. Külső hegtől mentesen történik a gyógyulás. Az orrplasztikai műtét folyamán a kívánt formára alakítjuk az orr csontos-, valamint porcos vázát, majd az így kialakított állapotot rögzítjük. Szükség esetén kombináljuk orrsövényferdülés korrekciójával.

Érdekli, vajon alkalmas volna-e orrplasztikai műtétre?

Jelentkezzen be klinikánkon orrplasztikai konzultációra!

Orrplasztikai műtét utáni legfontosabb teendők

A felhelyezett és rögzített gipszsínt 1-2 hétig kell viselni. A páciens 2-3 napig még érezhet fájdalmat a beavatkozás helyén, természetesen a szokásos fájdalomcsillapítók használata megengedett. Orrot fújni, hajolgatni tilos az utóvérzés veszélye miatt. Mivel a légzésben nehézségeket okozhat a beavatkozás következtében kialakult duzzanat, a levegővétel az első napokon az orr helyett a szájon át kell történjen, s ez bizony kellemetlenségeket okozhat. Az orrplasztikai műtétet követő megfigyelési idő lejárta után a páciens kísérőjével hazamehet. Az otthoni ápolás megszervezése, valamint az orvosi utasítások megfelelő betartása a páciensre hárulnak. 1-2 hét elteltével kerül sor a gipszkötés eltávolítására egy kontroll-vizsgálat keretén belül.

Lehetséges szövődmények orrplasztikai műtét esetében

Sajnos, mint minden más orvosi beavatkozásnak, így az orrplasztikai műtétnek is lehetnek szövődményei. Előfordulhat rossz hegesedés, szűkület, utóvérzés, ideiglenes érzéskiesés, gyulladás, légzési nehézségek, valamint aszimmetria. Súlyosabb esetben bőrelhalás is történhet, bár ez a technika fejlettsége miatt nagyon ritka.

Gyógyulási kilátások orrplasztikai műtét után

Az orrplasztikai műtétet közvetlenül követő 24 órában a helyi fájdalom mellett szemek körüli duzzanat és véraláfutás is kialakulhat, mely eleinte növekszik, majd 8-10 nap alatt leapad és felszívódik. ½ -1 éve múlva alakul ki a végleges forma.

Kétségei merültek fel az orrplasztikai műtéttel kapcsolatban? Rengeteg kérdése volna?

Ha feliratkozik klinikánk hírlevelére, 5 héten át minden felmerülő kérdésére választ kap majd az orrplasztikai műtéttel kapcsolatban!

Orrplasztika árak, képek megtekintéséhez kattintson ide!

Orrplasztika történetének rövid áttekintése

Kapcsolatfelvétel
Név:
E-mail:
Telefon:
Hírlevél