Az ultrahangos zsíreltávolítás új dimenziót nyitott a kozmetikai sebészetben. A legnagyobb újítást az jelenti, hogy az eljáráshoz nem szükségeltetik szike, tehát klasszikus értelemben véve nem számít műtétnek. Egy vágást sem kell ejteni a páciensen, így hegek sem maradnak. A beavatkozás azonnali, látványos eredményt hoz és egy hét elteltével még tovább csökken a zsírszövet vastagsága. Alapvetően az ultrahangos testformálás valóban alakformálásra szolgál, tehát nem alkalmas radikális testsúlycsökkentésre. Azonban eredményesen távolítja el azokat a zsírlerakódásokat, melyektől a páciensek diéta és edzés segítségével is csak nehezen tudnak megszabadulni és roppant hatásosan tűnteti el a cellulitiszt. A legkritikusabb testrészek és egyben a legtöbbször kezelt pontok, a fenék, a combok, a has, a csípő és deréktáj, férfiaknál a mellkas.

Az eljárást első ízben 2005-ben ismertették nagy nyilvánosság előtt. A technológiát Olaszországban fejlesztették ki. Persze egyéb zsírleszívási metódusokat már a 20. század közepétől alkalmaztak. A beavatkozás nem igényel különösebb előkészületet. Csupán a kezelendő testrész kerületét szükséges megmérni az ultrahangos alakformálás megkezdése előtt. Maga a kezelés is igen egyszerű, a kezelendő testrészen körkörösen mozgatják az ultrahangot kibocsátó fejet. Érdemes, de nem elengedhetetlen lecsapolni a páciens nyirokmirigyeit a kezelés hatékonyságának növelése érdekében. Az ultrahangos zsírbontás kezelés időtartama 20 perctől 40 percig terjedhet, attól függően, hogy mekkora az eltávolítandó zsírszövet mennyisége. Az ultrahangok által lebontott zsírsejteket a máj ártalmatlanítja, tehát nincsen szükség mechanikus zsírleszívásra. Az ultrahangos zsírbontás után csupán nagy folyadékbevitelre van szükség, hogy a felesleges anyagok hamarabb és könnyebben ürüljenek a szervezetből.

Az UltraContour technológia lényege, hogy két fázisban két különböző frekvenciájú ultrahang hullám sugárzásával bontja és távolítja el a zsírszövetet. Tehát az UltraContour zsíreltávolító eljárás a szervezet saját mechanizmusát használja fel a lebontott zsírszövet eltávolítására. A zsírleszívás története viszonylag régre nyúlik vissza, és ha végigkövetjük, megfigyelhető az a tendencia, hogy a sebészek egyre kisebb traumát próbáltak okozni a beavatkozással. Tehát a roncsolt zsírszövet eltávolítása céljából ejtett metszéseket egyre kisebbre próbálták redukálni. Ezen törekvés legnagyobb érdeme és sikere az UltraContour ultrahangos zsírbontási eljárás. Az UltraContour technológiánál nem létezik kíméletesebb alakformáló, zsíreltávolító kozmetikai kezelés.

Kapcsolatfelvétel
Név:
E-mail:
Telefon:
Hírlevél